تاریخ انتشار :

کارگردان آمریکایی

ملیسا کارتر: پدرم یک کشیش مسیحی بود با مسلمان شدنم مخالفت نکردند

پس از حضور ملیسا کارتر، کارگردان هالیوودی و تازه مسلمان شده در بخش ره یافتگان بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، برای من جالب بود تا بدانم که چگونه با وجود تبلیغات منفی کشورهای اروپایی و غربی بر کشور ایران یک کارگردان هالیوودی به دین اسلام گرایش پیدا کرد و باعث شد این گفت‌وگوی زیبا و خواندنی بوجود بیاید.

به گزارش رهیافتگان (پایگاه جامع مبلغین و تازه مسلمانان) –پس از حضور ملیسا کارتر، کارگردان هالیوودی و تازه مسلمان شده در بخش ره یافتگان بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، برای من جالب بود تا بدانم که چگونه با وجود تبلیغات منفی کشورهای اروپایی و غربی بر کشور ایران یک کارگردان هالیوودی به دین اسلام گرایش پیدا کرد و باعث شد این گفت‌وگوی زیبا و خواندنی بوجود بیاید.
خانم کارتر، درباره نحوه آشناییتان با دین اسلام توضیح دهید.
کارتر: من قبل از اسلام آوردنم مطالعاتی در زبان فارسی داشتم؛ زیرا به ایران و فرهنگ ایران علاقه بسیاری داشتم و کتاب های سعدی و مولانا و حافظ را مطالعه می کردم، حضور معارف و عرفان اسلامی در اشعار این بزرگان باعث آشنایی مختصر من با دین اسلام شد و پس از آن هم با مطالعات تاریخی و کتب عرفانی اسلام، با این دین آشنا و مسلمان شدم.
برخورد دوستان و خانواده با شما پس از اسلام آوردنتان چگونه بود؟
کارتر: جامعه و برخی از دوستانم خیلی دید منفی نسبت به من پیدا کرده بودند، اما خانواده من با توجه به اینکه یک خانواده مذهبی بودند و پدرم یک کشیش مسیحی و مومن بود با من مخالفتی نکردند، حتی پدرم قرآن را خواند و پس از اینکه قرآن را مطالعه کرد گفت که من میان عقیده خودم و اسلام هیچ تفاوتی نمی بینم و ما با هم مشکل نداریم.
زندگی شما پس از قبول اسلام چه تغییراتی کرد و به بیان دیگر اسلام چه تاثیری بر زندگی شما داشت؟
کارتر: اسلام دین علم و معرفت است، قبل از آشنایی با اسلام فکر می کردم که دین فقط به معنی ایمان و باور داشتن به وجود خداست، بعد از اسلام دنیای جدیدی به روی من باز شد و همه چیز حتی فیزیک، شیمی و بیولوژیک برای من رنگ دینی گرفت، به نظر من دین اسلام یک دین بسیار منطقی است که به همه ابعاد زندگی می پردازد.
نظرتان درباره حجاب چیست و آیاحجاب از فعالیت اجتماعی شما کم کرده است؟
کارتر: حجاب به عنوان یک محافط برای زن حریم امنیت ایجاد می کند و می تواند به راحتی در جامعه فعالیت کند البته این موضوع بستگی به جایی دارد که شما در آن فعالیت می کنید، به عنوان مثال من در شرکتی که مشغول به کار هستم یک رئیس مسلمان دارم که فعالیت را برای من آسان تر کرده؛ اما برای کسانی که در محیط های اجتماعی و کاری دیگری فعالیت می کنند ممکن است به دلیل فضای ناسازگار با فرهنگشان رعایت حجاب سخت باشد، اما محدودیت ایجاد نمی کند.
 نظر مردم آمریکا و غرب درباره کشور ایران و یا مسلمانان چیست ؟
کارتر: هر روز در رسانه های آمریکا تبلیغاتی بر ضد مردم ایران و مسلمانان می شود و این توانسته در بین مردم ایجاد ترس و دلهره کند؛ زیرا هنوز بسیاری به دولتمردان و مطبوعات آمریکایی اعتماد دارند، اما گروه دیگری هم هستند که بر اثر تبلیغات منفی از سوی رسانه های آمریکا به سمت تحقیق درباره مسلمانان رفته اند و به این نتیجه رسیده اند که این تبلیغات دروغین است.
 سیاست های دولت آمریکا چه تاثیری بر موضوع و محتوای فیلم های هالیوود داشته است؟
کارتر: تاثیر سیاست های دولت آمریکا بر تولیدات رسانه ای به صورت غیر مستقیم بوده است بدین شکل که دولتمردان آمریکایی با تبلیغات منفی علیه مسلمانان و ایرانیان تا حدودی توانسته اند که مردم را نگران کنند، بنابراین وجود مسلمانان برای بیشتر مردم آمریکا به یک دغدغه تبدیل شده، کمپانی های تولید فیلم هم وقتی که می بینند استقبال از فیلم های ضد اسلامی زیاد است، به دنبال ساخت فیلم هایی این چنینی می روند؛ زیرا معتقدند سود بیشتری برای آنها دارد.
 با وجود گسترش موج اسلام هراسی در سینمای هالیوود و رسانه های جهانی، چرا شاهد افزایش گرایش به دین اسلام در کشورهای غربی به خصوص آمریکا هستیم؟
کارتر: در آمریکا افراد مذهبی بسیاری زندگی می کنند، کسی که در یک خانواده مذهبی بزرگ بشود، دین اسلام برای او نامأنوس نیست؛ زیرا دین اسلام به عقاید و فرهنگ آنها نزدیک است؛ از طرف دیگر دین اسلام یک دین منطقی است که اگر کسی مبانی آن را بخواند حتما به آن جذب می شود.
 وظیفه هنرمندان در ترویج فرهنگ اسلام چیست؟
کارتر: نکته ای که وجود دارد این است که برای فرد مسلمان مهم این نیست که نان می خورد، بلکه مهم این است که رزق حلال داشته باشد، امروز برخی از هنرمندان خود را خرج شهوات می کنند و می گویند که من هنرمند هستم، بنابراین نان حلال خیلی مهمتر از نان است، چون ما می توانیم بدون غذا چند هفته زنده بمانیم اما اگر نان حرام به دست آوریم، جان و روح خود را می کشیم.
اگر بخواهید در آینده فیلمی برای ترویج دین اسلام بسازید، آیا محدودیت دارید؟ برای ساخت فیلم چه موضوعی را انتخاب می کنید؟
کارتر: محدودیتی که وجود دارد این است که کمپانی های بزرگ فیلم سازی به دنبال ساخت فیلم هایی با موضوع عشق و عاشقی هستند مثلا شما ببینید که سینمای هالیوود هیچ حرفی برای گفتن ندارد، برای ساخت فیلم اسلامی موضوعات بسیاری وجود دارد اما باید یک داستانی مطرح کنیم که جامعه لذت ببرد و دارای محتوای دینی باشد.
امروز ما در کشورهایی چون بحرین، عربستان و… می بینیم که فشار زیادی بر مسلمانان وارد می شود؛ شما علت این اعمال فشار را چه می دانید؟ چه وظیفه ای برای خود به عنوان یک هنرمند قائل هستید؟
کارتر: در کشورهای مسلمان پول به انداره کافی وجود دارد، اما کشوری نتوانسته که این ثروت ها را به صورت عادلانه در بین افراد تقسیم کند؛ زیرا انسان ها خودخواه هستند و همه چیز را به نفع خودشان می خواهند، خودخواه بودن حاکمان این کشورها این وضعیت را برای آنها رقم زده است، من به عنوان هنرمند وظیفه ام اطلاع رسانی و آگاه سازی مردم در راه رسیدن به اهدافشان است.
نظر شما در خصوص کشور و رهبر جامعه ایرانی چیست؟
کارتر: من رهبر ایران را خیلی دوست دارم، رهبر در یک جنبش و انقلاب بسیار مهم است، رهبر به مردم کمک می کند تا یک هدفی را تعریف کنند و به سوی آن بروند، امروز مشکل جنبش های اسلامی و وال استریت این است که یک رهبر مانند کشور ایران ندارند که بتواند آنها را راهنمایی و هدایت کند.
در رابطه با کشور ایران هم که این کشور دارای یک فرهنگ بسیار غنی است؛ زیرا یک تاریخ حدودا چهارهزار ساله دارد، تجربه بالای تاریخی این کشور کمک می کند که اشتباهاتی که در گذشته رخ داده را تکرار نکند، بنابراین کشورهایی مانند آمریکا باید تاریخ کشور ایران و فرهنگ آن را مطالعه کنند تا از آن درس بگیرند.
خبرگزاری دانشجو

اشتراک گذاری :


آخرین اخبار