به گزارش رهیافتگان (پایگاه جامع مبلغین و تازه مسلمانان ) آرژانتین،کشوری است که یکی از گزینههای صهیونیستها برای تشکیل کشور اسرائیل بود، اما به هر دلیل این اتفاق نیفتاد و جنایتکاران اسرائیلی از سال۱۹۴۸ تا کنون همواره در حال کشتن مسلمانان فلسطینی هستند.
در سوی دیگر آرژانتین همواره پذیران مسلمانان بسیاری بوده است که این اتفاق موجب شد تا در سال ۱۹۹۱، یکی از اقدامات تخریبی صهیونیستها علیه مسلمانان و به ویژه جمهوری اسلامی ایران رخ دهد، آنها با بمبگذاری در سفارت اسرائیل در آرژانتین باعث کشته شدن ۸۵ تن شد. آنها این اتفاق را به ایران نسبت دادند، اقدامی که در راستای ایران هراسی و جلوگیری از روند فراگیری تاثیرات انقلاب اسلامی ایران در میان مردم آرژانتین بود. مسلمانان در آرژانتین نقش فعالی داشتهاند و نمونه بارز آن کارلوس سائول منعم است که از سال ۱۹۸۹ تا ۱۹۹۹ رئیسجمهور آرژانتین بود، او تباری سوری داشت و از جمله مسلمانانی بود در نیمه قرن ۱۹ به این کشور مهاجرت کرده بود.
تظاهرات مردمی مسلمانان و مردم آرژانتین در حمایت از مردم فلسطین به دستور امام خمینی(ره)
غلامرضا گلی زواره در مقاله در مورد سیر تاریخی ورود مسلمانان به آرژانتین مینویسد:« در قرن ۱۶ میلادى که آرژانتین جزو قلمرو اسپانیا به حساب مىآمد، نخستین مهاجران مسلمان از اسپانیا به این سرزمین آمدند و غالباً در مرکز حکومت و استانهاى شمالى استقرار یافتند. مهاجرت مسلمانان عرب به آرژانتین در نیمه قرن ۱۹ میلادى آغاز شد، آنان غالباً منشأ سورى دارند. هم اکنون آرژانتین حدود نیم میلیون نفر مسلمان دارد که غالب آنان در مرکز حکومت و حومه آن اقامت دارند. شهر آنجلیتا که در ۲۵۰ کیلومترى بوئنوس آیرس قرار دارد، بزرگترین جامعه مسلمانان را در خود جاى داده است. اکثریت مسلمانان، سنّى و بقیه شیعه هستند. در شهر پر جمعیت روزاریو و نیز شهر فلورس واقع در حومه بوئنوس آیرس، شیعیان جامعه قابل توجهى را تشکیل دادهاند و جمعیت الإسلامى العلوى، سازمان رسمى آنان میباشد.»
وی ادامه میدهد:« مرکز اسلامى جمهورى آرژانتین یا سیرا (Cira) توسط اولین مهاجرین مسلمان براى رویارویى با مسائل اجتماعى و مادى تازه واردان به وجود آمد. نیم قرن بعد از تأسیس این مرکز، مسجدى در سال۱۹۸۶م ساخته شد. جامعه مسلمانان آرژانتین همانند بسیارى از جوامع مسلمانان در غرب، فاقد رهبرى کاملاً آموزش دیده اسلامى است. امام جماعت مسجد الاحمد وابسته به سیرا شیخ ابراهیم دوسوکى الالفى در الازهر قاهره آموزش دیده است و به زبان بومى اسپانیایى تکلم نمىکند و خطبههایش ترجمه میشود. اسلام در آرژانتین به رسمیت شناخته نشده و دولت مرکزى فشارها و صدماتى را متوجه مسلمانان این سامان نموده است. در سال ۱۹۹۴م اعضاى جامعه مسلمانان آرژانتین بدون هیچ دلیل قانع کننده و مستند و خردپذیر به حمایت از سازمانهاى تروریستى متهم شدند. تعدادى علوى و دروزى هم در آرژانتین وجود دارند. پس از پیروزى انقلاب اسلامى، جمهورى اسلامى ایران بنا به رسالت خود در حمایت از مسلمانان جهان و ایجاد تسهیلات بیشتر در امور مذهبى و فرائض دینى مسلمانان این کشور، اقدام به احداث مسجدى تحت عنوان مسجد التوحید در بوئنوس آیرس نموده که به انضمام دو مسجد دیگر، در مقیاسهاى کوچکتر در شهرهاى توکومان و کوردوبا فعال هستند. بازگشت نسل سوم مسلمانان آرژانتین به اسلام اصیل، در نتیجه ظهور انقلاب اسلامى در ایران است.»
اما انقلاب اسلامی ایران در آرژانتین به شکلهای مختلفی نفوذ کرده است، عبدالکریم پاز، امام جمعه بوینسآیرس میگوید:«در حال حاضر انقلاب اسلامی توانسته آرمان های اسلامی خود را حتی به دیگر کشورها همچون لبنان،سوریه، فلسطین، بحرین و خیلی از کشورهای آفریقایی دیگر صادر کند. الان مسلمانان کشورهای دیگر از مردم ایران الگوبرداری می کنند و آنها را به عنوان الگو گرفتند و یک دردسر بزرگ برای استکبار جهانی هستند. آنها حتی در جنگ با ایران نیز نتوانستند انقلاب را سرکوب کنند و اکنون آمریکا و اسرائیل بیشترین ترس و وحشت را از مسلمانان منطقه دارند و ما شاهد این هستیم که انقلاب ایران به کشورهای دیگر نیز صادر شده است و این نشان دهنده پیروزی انقلاب اسلامی در مقابل استکبار است.»
در رابطه با ایشان اینجا بخوانید
این روحانی فعال در آرژانتین که در سال ۶۶ با امام خمینی(ره) نیز دیدار کرده است، درباره آیتالله خامنه ای میگوید:«ایشان خیلی خوب است، خیلی عالی و خدایی است. در حوادث سال ۸۸ در نماز جمعهای که ایشان صحبت کردند واقعا برایم عجیب بود. البته دائما بیاناتشان همینگونه است. رهبر واقعا یک فرد عجیبی هستند، باید قدرشان را بدانیم. مقام معظم رهبری اصلا قابل مقایسه با پاپهای مسیحی نیستند، اصلا قابل مقایسه نیست، مثل مقایسه نور و تاریکی است. پاپ ها دیگر بویی از مسیحیت و حضرت مسیح ندارند»
محراب محمدزاده
منبع: تسنیم