تاریخ انتشار :

گفتگوی رهیافتگان با رهیافته مجارستانی

میهالی ناگی : اسلام با آنچه در رسانه های غربی و خارج از آن می بینند متفاوت است

در ابتدا ارزشهای سنتی را ترجیح می دهم . احترام به خدا و خانواده برای حفظ نظم در جامعه .فکر میکنم این ارزشها در جوامع غربی مرده است. بعد از ان کتابهایی در باره اسلام خواندم

به گزارش رهیافتگان (پایگاه جامع مبلغین و تازه مسلمانان) گروه ترجمه انجمن اسلامی شهید ادواردو آنیلی سایت رهیافتگان-  مصاحبه و مترجم از زبان انگلیسی :  زهرا سادات حسینی

متن اصلی را اینجا ببینید

 

رهیافته ها : مذهب شما قبل از اینکه مسلمان بشین چی بود؟

اسم من میهالی ناگی است mihaly nagy  و اهل مجارستان هستم. غسل تعمید داده نشدم پس نمی توانم بگویم مسیحی بودم. زمانی که در مصر دانشجو بودم شروع به تحقیق در مورد اسلام کردم. چند سال در قاهره صرف کردم و شروع به یادگیری عربی نمودم. در مجارستان علوم سیاسی خواندم. در سال ۲۰۰۲ به مصر نقل مکان کردم و تحصیلاتم را در موسسه بین المللی قاهره شروع کردم. دانشجویان زیادی ازغرب و شرق در آنجا بودند .دانشجویان، دیپلماتها، پرسنل نظامی و …

رهیافته ها : یا شما فردی مذهبی بودید؟

خیر وقتی به مصر رفتم ادم مذهبی نبودم. ۲۱ ساله بودم که برای یادگیری زبان عربی یه انجارفتم. در سال ۲۰۰۹ به سوریه رفتم برای یادگیری زبان فارسی در فرهنگسرای ایران

 

رهیافته ها : چه چیزی شمارا به اسلام جذب کرد ؟

من بسیار محافظه کار هستم و در ابتدا ارزشهای سنتی را ترجیح می دهم. احترام به خدا و خانواده برای حفظ نظم در جامعه. فکر میکنم این ارزشها در جوامع غربی مرده است. بعد از آن کتابهایی درباره اسلام خواندم اما البته ابتدا مجبور شدم به اندازه کافی عربی یاد بگیرم تا بتوانم آن کتابها را بخوانم در اوقات فراغت بارها به مسجد الازهر می رفتم و من آنجا شروع به نماز خواندن و مطالعه کردم. محیط آرام الازهر مرا جذب کرد. خیلی آرام بود. و با شنیدن صدای اذان همه وظیفه خود را می دانند و به نماز می روند. شما میتوانید با هم بودن مردم را در آنجا احساس کنید.

 

رهیافته ها : آیا به کلیسا هم میرفتی؟

خیر من فقط از کلیسای مشهور مصر بازدید کردم بهر حال در آنجا مسلمانان و مسیحیان با یکدیگر در آرامش زندگی می کنند.

رهیافته ها : شما چند خواهر و برادرین ؟مذهب خانواده شما چیست؟

من یک خواهر دارم. خانواده ام مذهبی نیستند و علاقه ای به مذهب ندارند.

 

رهیافته ها : وقتی مسلمان شدی آنها با چگونه رفتار کردند؟

آنها علاقه ای نداشتند. آنها در مجارستان زندگی میکردند و من در مصر و دیگر کشورها. میدانید که در اروپای شرقی تنها ۶۰ تا ۷۰ درصد مردم مذهبی هستند اما در غرب کمتر از ۵۰ درصد مردم.

 

رهیافته ها : دید مردم کشورت راجع به اسلام و مسلمانان چگونه است؟

بهر حال کشورهای مسلمان در شرق اروپا وجود دارد مثل بوسنی و آلبانی آنها برای ۵۰۰ سال است که مسلمان هستند و اسلام را از قرن ۱۴ پذیرفتند. ۴۵ سال حکومت کمونیستم ارزشهای دینی را در اروپای شرقی از بین برد. دولتهای کمونیستی نمازخواندن را ممنوع کردند و مساجد را تعطیل کردند. مردم پس از تغییر رژیم در منطقه بازگشت به اسلام را آغاز کردند. پس از جنگهای بالکان در دهه ۹۰ میلادی در گذشته ما توسط امپراتوری عثمانی اشغال شده بودیم و پس از آن ما بخشی از سلطنت مجارستان و اتریش بودیم که در آن شهروندان مسلمان زیادی داشتیم. در جنگ های گذشته سربازان مسلمان نیز برای کشور ما جنگیدند و جان باختند(از کشور های آلبانی بوسنی)آنها افراد محترم جامعه ی ما بودند.

 

بین سال های ۱۹۶۰ تا ۱۹۷۰ تعداد زیادی از دانشجویان مسلمان به مجارستان آمدند از کشور های عربی و همچنین ایران. آنها در اینجا تحصیل کردند و بسیاری از آنها در اینجا ماندند و کار و ازدواج کردند.

رهیافته ها : پس مسلمانان برای مردم تو ناآشنا نیستند؟

نه؛ برخی منابع میگویند ۴۰ تا ۵۰ هزار مسلمان در اینجا هستند. آنها ناآشنا نیستند و ما روابط خوب و برادرانه ای با آنها داریم مثلا ترکیه

 

رهیافته ها : هنگامی که اولین بار قرآن خواندی چه احساسی داشتی؟چه چیزی تورا جذب کرد؟

در ابتدا قرآن را نخواندم من آن را در مسجد الازهر شنیدم ابتدا عربی را آموختم. بهرحال خط عربی قدیم مرا جذب کرد و داستان زندگی حضرت محمد (صلی الله علیه و آله ) و خلفاء. البته من اول سوره ی فاتحه را خواندم به خاطر نمازهایم سپس سوره های کوچک مانند ناس و توحید. چون برایم سخت بود ابتدا موارد کوتاه را میخواندم. فکر میکنم همه با آنها شروع می کنند.

 

رهیافته ها : چرا به سوریه رفتی برای یادگیری زبان فارسی؟ آیا فکر می کردی آنها فارسی زبان هستند؟

من یادگیری زبان فارسی را در دانشگاه مجارستان شروع کردم در مورد مرکز فرهنگی ایرانیان در آنجا شنیده بودم و بعد به آنجا رفتم. میدانم که سوریه یک کشور عربی است اما راحت ترین مکان برای رسیدن آنجا بود چون آن زمان پرواز های مستقیم به سوریه داشتیم.

رهیافته ها : نگاه کردن به قرآن به انسان آرامش میدهد ، آیا اینطور نیست؟

بله ، درسته و من شنیده ام که بسیاری از مردم غربی پس از شنیدن تلاوت قرآن شروع به خواندن آن کردند در انگلیس و آلمان.

 

رهیافته ها : آیا سعی میکنی مردم دنیا را با اسلام آشنا کنی؟

بله ، شما میدانید که باید بارها به مردم توضیح دهید که اسلام با آنچه آنها در رسانه های غربی (مخصوصا آمریکا) می بینند متفاوت است و البته باید به آنها بگویید که این چیزی نیست که سلفی های رادیکال به شما نشان می دهند و باید به آنها توضیح دهید که سیاست پشت رادیکالیسم است.

گروه ترجمه انجمن اسلامی شهید ادواردو آنیلی سایت رهیافتگان-  مصاحبه و مترجم از زبان انگلیسی :  زهرا سادات حسینی

اشتراک گذاری :


آخرین اخبار