به گزارش رهیافته (پایگاه جامع مبلغین و تازه مسلمانان) در آستانه میلاد پربرکت حضرت محمد(ص) مراسم اختتامیه چهارمین جایزه جهانی مصطفی(ص)با بیش از ۵۰ شخصیت علمی برتر جهان اسلام برگزار شد.
مهدی صفارینیا، مدیر بنیاد علمی و فناوری مصطفی: جایزه مصطفی (ص) برگ زرینی است از پشتوانهای به قدمت تمدنهای باستانی، به حیاتی از روح الهی و آنچه در جایزه متبلور است بازآفرینی نقش پیشرانان حکمت و اندیشه در افق تاریخ است تا چشمههای دانش بار دیگر از دل امت محمد (ص) جوشش کند.
جایزهای که مأموریت خویش را نه تنها رفیع کردن قهرمانان علم بلکه تبیینی از مسیر قهرمانپروری ترسیم میکند. طریقی که دانش را به بینش معنا نماید و منش را به کنش مجهز سازد تا به سعادت نوع بشر نظامی از تعاملات را بنیان نهد که استعدادهای خودساخته و باورمند در منظومهای از سیاستگذاریهای علم و فناوری تا تنظیمگری، ساختارسازی و ارائه خدمت به نوع بشر رهبری اندیشه را به محوریت کانونهای اجتماعی علمی آنگونه که از تاریخ تمدن اسلامی شاهد بودیم احیا کند تا دیگر بار صلح، وفاق و امنیت بر بنیان علم نافع عطیهای الهی باشد که به فرزندان رسول خدا(ص) ارزانی دارند.
بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) به پشتوانه حمایت خیرین و حامیان نیکاندیش و آیندهنگر تاکنون از مشارکت بالغ بر ۵۰۰ خیر، واقف و هنرمند نیکوکار در سطح بینالملل جهت تأمین منابع جوایز ادوار گذشته و فعالیتهای خویش بهره برده است. حمایت هنرمندان در پایهگذاری موزه هنر مصطفی(ص)، همراهی نمایندگان و سفیران جایزه در کشورهای جهان و بیش از ۲۰۰ همیار جایزه از کشورهای جهان و اهدای منابع مالی توسط اعضای جامعه خادم المصطفی(ص) در قالب صندوق تأمین مالی جایزه پایههای این حرکت علمی و فرهنگی را تقویت کرد.
این حرکت مردمی در استحکام بنیانهای دانش ثمرهای داشت تا برنامههایی از آن را در غنای چهارمین هفته جایزه با حضور بیش از ۵۰ شخصیت علم و فناوری از ۱۵ کشور جهان از روز دوشنبه ۲۶ مهرماه شاهد باشیم. در این مهم تلاش شده تا از جامعهای که بر محور برترینهای علم و فناوری جهان اسلام گردهم آمدهاند در راستای تدبیر بر حل مسائل کشورهای اسلامی برنامهریزی شود که در قالب برنامه تبادل تجربیات علم و فناوری (استپ) با همکاری ۱۴ مرکز علم و فناوری در ایران و برنامههای همگانسازی علم همچون نشستهای کافههای علم و آشنایی بیشتر مدعوین هفته جایزه با توانمندیهای علم و فناوری و برخی بازدیدهای علمی تقویت شد.
بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) تاکنون در بنا نهادن شبکهای قریب به شش هزار و ۵۰۰ نفر از اصحاب علم و فناوری از ۵۰ کشور و تعامل با ۹۱۰ مرکز معتبر بینالمللی زمینه توسعه همکاریهای علم و فناوری را در قالب برنامه استپ فراهم آورده است. برنامهای که در کنار دورهها و کارگاههای آموزشی به ارائه فرصتهای تحقیقاتی کارورز محور نزد اساتید و دانشمندان بینالمللی میپردازد.
همراه کردن ۱۵ هزار دانشمند نوجوان
در ادامه دبیر علمی جایزه مصطفی(ص) به تشریح عملکرد علمی پنج برگزیده این دوره از جشنواره پرداخت و گفت: پروفسور کامران وفا، استاد فیزیک دانشگاه هاروارد، متولد ایران خالق نظریه F بوده است. این دانشمند در تکامل نظریه ریسمان بر آن شد که فشردهسازیهای جدیدی از نظریه ریستمان از جمله نظریه f را توسعه دهند. این نظریه به پژوهشگران کمک کرد همه چیز را به صورت هندسی ترسیم کنند.
وی ادامه داد: پروفسور زاهد حسن، استاد فیزیک دانشگاه پرینستون، زاده بنگلادش و خالق اثر نیمه فلزهای فرمیون ویل است که جایزه مصطفی(ص) در حوزه «فیزیک کوانتوم» را دریافت کرده است. پروفسور محمد صائغ استاد پزشکی و ایمنیشناسی در دانشگاه آمریکایی بیروت اهل لبنان است. وی در زمینه درمانهای نوین برای بهبود نتایج آلوگرافت کلیه و قلب فعالیت کرده است و حوزه دریافت جایزه وی پزشکی است. پروفسور یحیی تیعلاتی نیز استاد فیزیک دانشگاه محمد الخامس متولد مراکش برگزیده این دوره از جایزه، در زمینه مشاهده پراکندگی نور با نور و جستجوی تکقطبیهای مغناطیسی فعالیت کرده است.
دبیر علمی جایزه مصطفی(ص) در پایان گفت: پروفسور محمد اقبال چودری نیز رئیس مرکز ICCBS، دانشگاه کراچی متولد پاکستان با اثر «کشف مولکولهای جذاب با کاربردهای درمانی » نیز موفق به دریافت جایزه «شیمی آلی زیستی» این دوره از جایزه شده است.
پخش مستندی از پروفسور زاهد حسن برگزیده اول این جایزه و پروفسور کامران وفا برگزیده دوم جشنواره تداون بخش مراسم بود و در ادامه پروفسور کامران وفا طی سخنانی گفت: کشورهای اسلامی باید نقش تاریخی خود را در علم ایفا کنند. وقتی به گذشته خودم نگاه میکنم دلایل مختلفی را برای علاقه مند شدنم به علم پیدا میکنم که بخش قابل توجهی از آن به ۱۷ سال زندگی من در ایران مربوط است.
وی ادامه داد: توسعه علم تشابه زیادی به رشد گلها در باغ دارد. تنها کار فراهم کردن آب، خاک و نور مناسب است، باقی رشد اعجاب انگیز گل بدون زحمت صورت میپذیرد؛ رشد علم هم محتاج محیط مناسب است از جمله ارج نهادن به کار علمی و آزاد گذاشتن استعدادهای جوان برای پیگیری علم به عنوان حرفه و ایجاد تسهیلاتی برای زندگی مناسب برای آنها.
پروفسور وفا در پایان ضمن تشکر از خانواده خود برای همراهی و کمک به وی، اعلام کرد: جنبه معنوی این جایزه را به همسرش «آفرین صدر» و تمام قسمت مادی را به بنیاد حمایت از علوم بنیادی در ایران که در حال احداث است تقدیم میکند.
تجلیل از برترین دانشمندان جهان اسلام
پخش سه مستند از سه دانشمند برتر دیگر جهان اسلام محمد صائغ، استاد پزشکی و ایمنیشناسی دانشگاه آمریکایی بیروت اهل لبنان، پروفسور یحیی تیعلاتی، استاد فیزیک دانشگاه محمد الخامس، متولد مراکش و پروفسور محمد اقبال چودری، رئیس مرکز ICCBS، دانشگاه کراچی متولد پاکستان و سخنرانی این سه دانشمند بخش دیگری از این مراسم بود.
همچنین، در این دوره از اعطای جایزه مصطفی (ص) دو جایزه ۵۰۰ هزار دلاری به صورت مشترک به برگزیدگان دو گروه دانشمندان مسلمان مقیم و غیرمقیم کشورهای اسلامی اعطا شد.
منبع: ایکنا