تاریخ انتشار :

بزرگترین نیکوکاران جهان اسلام

«حاج حسن حبیب السلمان» که بود؟

سرپرستی ۳۰ هزار یتیم؛ ـ ساخت ۴۶۰ مسجد؛احداث ۳۰ بیمارستان و درمانگاه؛ ـ بنای ۲۴۰ مدرسه و حوزه علمیه؛ ساخت ۳۵۰ منزل مسکونی جهت ایتام؛ ـ انتشار ۱۲۰ کتاب دینی به زبان های مختلف؛ تربیت ۱۲۰۰ مربی قرآن.

 

 حاج حسن حبیب السلمان

حاج حسن حبیب السلمان

 

 

به گزارش رهیافتگان (پایگاه جامع مبلغین و تازه مسلمانان ) «مرحوم حاج حسن حبیب السلمان» از شیعیان کشور کویت، از بزرگترین نیکوکاران جهان اسلام بود که بیش از ۴۰ سال از عمر خود را صرف انجام امور خیر ـ بویژه سرپرستی ایتام و نشر معارف اهل بیت(علیهم السلام) ـ کرد.

وی را می‏توان بجرأت اسوه نیکوکاری، پدر یتیمان و رهبر اعمال خیر در کویت و جهان اسلام نام نهاد.

• فعالیت های خیر در نقاط مختلف جهان

دایره فعالیت های حاج حسن حبیب به کشور کویت محدود نبود و در بسیاری از کشورهای اسلامی از جمله ایران، لبنان و عراق اقدام به تاسیس دارالایتام، مدرسه، مسجد و حوزه علمیه نمود. اعمال خیریه و انسانی او در بسیاری از کشورهای اسلامی نیازمند و در بیت خانواده های فقیر و اسیب دیده به چشم می خورد.

مرحوم حسن حبیب در طول حیاتش از کارهای خیر احساس خستگی نکرد؛ بلکه با وجود سن زیاد و بیماری های مختلف، در بین جوانان و نوجوانان حضوری با نشاط داشت؛ بر سر کودکان یتیم دست محبت می کشید؛ آرامش و شادی را به قلوب نیازمندان ارزانی می‏داشت؛ مساکین را اطعام می کرد؛ اماکن عبادی برای مردم می‏ساخت؛ و وسایل زندگی را برای خانواده های محتاج و عفیف در کویت و کشورهای اسلامی دیگر فراهم می کرد.

برخی خانواده های فقیر در کشور آفریقای جنوبی که از کمک های وی بهره داشتند، از شدت علاقه به وی نام یکی از فرزندان ذکورشان را «حسن حبیب السلمان» گذاشته اند.

• مشارکت در شکوفایی اقتصادی کویت

حاج حسن حبیب السلمان به کشور خود کویت نیز خدمات زیادی کرد. وی از سال ۱۹۸۰ عضو “المجلس البلدی” این کشور بود و از این طریق نیز در ساختن جامعه، بیدارسازی مردم و امور فرهنگی فعالیت می کرد. وی در عصر شکوفایی معماری و اقتصادی کویت در چند دهه پیش، نقش فراوانی در به ثمر رسیدن طرح های ملی داشت.

• اخلاق حسنه

وی در عین حال که مبالغ فراوانی صرف امور اقتصادی می کرد دو صفت “تواضع” و “محبت به همگان” را نیز همواره به همراه داشت.

این مرد بزرگ را کسی نمی شناخت و پس از وفاتش بر بسیاری از مردم شناخته شد. با تواضع و فروتنی عجیبی در دفترش می نشست و از شهرت و ریا دوری می کرد. سخن گفتن و همنشینی با او درس اخلاق بود.

• آمار باقیات صالحات وی

گرچه به دلیل گریزان بودن آن مرحوم از شهرت، آمار دقیقی از اعمال خیر وی در دست نیست؛ اما میزان تقریبی باقیات صالحات وی را اینگونه تخمین می زنند:

ـ سرپرستی ۳۰ هزار یتیم؛ ـ ساخت ۴۶۰ مسجد؛
ـ احداث ۳۰ بیمارستان و درمانگاه؛ ـ بنای ۲۴۰ مدرسه و حوزه علمیه؛
ـ ساخت ۳۵۰ منزل مسکونی جهت ایتام؛ ـ انتشار ۱۲۰ کتاب دینی به زبان های مختلف؛
ـ تربیت ۱۲۰۰ مربی قرآن.

• امور فرهنگی و تبلیغی

اهتمام آن مرحوم به بخشش و کار خیر تنها در امور اقتصادی نبود بلکه در نشر اندیشه و بیدار کردن جامعه نیز سعی فراوانی نمود. ایشان ضمن سفر به کشورهای مختلف، در جهت ترویج و تبلیغ اسلام و تشیع اقدامات بسیاری انجام داد.
حاج حسن حبیب ایشان که وکالت شرعی مقام معظم رهبری در کویت را نیز بر عهده داشت، مؤسس مجموعه ای از مراکز فرهنگی و مذهبی در قاره آفریقا به نام مبارک سیدالشهداء(علیه السلام) بود.

• ارتحال

ایشان که از نعمت داشتن فرزند مرحوم بود، شنبه هفته گذشته در پی عمل ناموفق قلب در یکی از بیمارستان‏های کویت در گذشت.

منبع:ابنا

 

اشتراک گذاری :


آخرین اخبار