تاریخ انتشار :

این است مسلمانی

ماجرای غذای خانه امام صادق در زمان تنگ دستی مردم

 در زمان امام صادق (علیه‌السلام) نرخ گندم و نان در مدینه هر روز بالا می‌رفت. نگرانی بر مردم مستولی شده بود و در پی اندوخته‌ی بیشتر بودند و این کار بر مقدار گرانی افزود.

به گزارش سایت رهیافته (پایگاه جامع مبلغین و تازه مسلمانان) در زمان امام صادق (علیه‌السلام) نرخ گندم و نان در مدینه هر روز بالا می‌رفت. نگرانی بر مردم مستولی شده بود و در پی اندوخته‌ی بیشتر بودند و این کار بر مقدار گرانی افزود.

امام صادق (علیه‌السلام) از خدمتکار خود پرسیدند:
آیا ما امسال در خانه گندم داریم؟

خدمتکار گفت:
بلی، به اندازه یک سال در خانه گندم داریم و مشکلی از نظر تهیه نان احساس نمی‌کنیم.

حضرت فرمود:
آنها را به بازار ببر و برای فروش در اختیار مردم بگذار.

خدمتکار با تعجب عرض کرد:
گندم در مدینه نایاب است. اگر اینها را بفروشیم دیگر خریدن آن برای ما میسر نخواهد بود.

امام فرمود:
مردم نان خود را چگونه تهیه می‌کنند؟

خدمتکار گفت:
روزانه نانشان را تهیه نموده و گاهی گندم و جو را با هم مخلوط می‌کنند.

حضرت فرمود:
بعد از این نان خانه را روز به روز از بازار خریداری کن تا با دیگران در تهیه نان تفاوتی نباشد. باید نان ما نیمی از گندم و نیمی از جو باشد چرا که وقتی مردم محتاجند و ما توان رفع احتیاجشان را نداریم، باید با آنان همدردی کنیم.

منبع: وسائل الشیعه، ج۱۲، ص ۳۲۱

اشتراک گذاری :


آخرین اخبار