تاریخ انتشار :

گروه انگلیسی‌زبانان مقیم تهران با نام امت

فعالیت های نخستین هیئت مذهبی انگلیسی‌زبانان مقیم تهران

در شهر حدود ۱۶ میلیونی، تهران انگلیسی زبانان بسیاری زندگی می‌کنند و هیچ مرکزی برای گردهم‌آیی این عده وجود نداشت تا این که گروه انگلیسی‌زبانان مقیم تهران با نام «امت»، به فکره راه اندازی هیئت مذهبی انگلیسی زبانان افتاد.

 به گزارش رهیافتگان (پایگاه جامع مبلغین و تازه مسلمانان ) در شهر حدود ۱۶ میلیونی تهران، انگلیسی زبانان بسیاری زندگی می‌کنند. غیر فارسی‌زبانانی که در سفارتخانه‌های مختلف و شرکت‌های خارجی مشغول به کار هستند، ایرانیانی که همسر غیرایرانی دارند، دانشجویان خارجی و دانشجویان رشته زبان دانشگاه‌های ایران همگی مخاطبینی هستند که در این کلان‌شهر بزرگ زندگی می‌کنند.

در حالی‌که در تهران هزاران هیئت عزاداری هفتگی وجود دارد، هیچ مرکزی برای گردهم‌آیی این عده از ساکنان این شهر بزرگ وجود نداشت تا این که گروه انگلیسی‌زبانان مقیم تهران که نام «امت» را به‌عنوان نام اختصاری خود انتخاب کرده‌، به فکره راه اندازی این هیئت مذهبی افتاد.

حجت الاسلام والمسلمین سیدعبدالله حسینی، از مبلغان بین الملی، مسئول و سخنران هیئت انگلیسی‌ زبانان تهران، مشاور دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و مدیر مرکز اسلامی آفریقای جنوبی در گفتگو با «حوزه» به چگونگی راه اندازی هیئت مذهبی انگلیسی زبانان تران پرداخته که در ادامه آن را می خوانید.

هیئت مذهبی انگلیسی‌زبانان مقیم تهران چه سالی و با چه هدفی تأسیس شد؟

گروه انگلیسی‌زبانان مقیم تهران که نام «امت» را به‌عنوان نام اختصاری خود انتخاب کرده‌اند برای شرکت در مجالس عزاداری ناگزیر بودند، درخانه و به ‌وسیله ماهواره برنامه‌های عزاداری را دنبال کنند و یا در مجالس فارسی‌زبانان شرکت کنند و بهره‌مند شوند تا این ‌که سه سال پیش خانم مرضیه‌ هاشمی بانوی مسلمان شده آمریکایی حلقه‌ای از مشتاقان معارف اسلامی را برای برگزاری دعای کمیل به ‌وجود آورد و هر هفته شب‌های جمعه دعای پرفیض کمیل را قرائت می‌کردند.

بنده هر سال برای تبلیغ به خارج از کشور می‌رفتم، اما سه سال پیش ویزا به موقع آماده نشد، لذا از توفیق سفر تبلیغی باز ماندم.

ماه محرم روز به روز نزدیک می‌شد و بر غم و اندوه من نیز افزوده می‌شد که چرا از قافله کاروان تبلیغ امام حسین (ع) جا مانده‌ام. در همین حال به ذهنم خطور کرد که در تهران هم شاید انگلیسی‌زبانانی باشند که از داشتن منبر و روضه انگلیسی محرومند. لذا به دفترچه تلفن مراجعه کردم  و اسامی چند نفر از کسانی که انگلیسی بلد بودند را مشاهده کردم که مقیم تهران بودند؛ با برخی از این‌ها تماس گرفتم. یکی از این بزرگواران گفت: اتفاقاً یک جلسه دعای کمیل هست که انگلیسی‌زبانان در آن‌جا حضور پیدا می‌کنند و هر هفته دعای کمیل و سخنرانی انگلیسی هم برقرار است.

با خانم مرضیه‌ هاشمی بانی و بنیانگذار این گروه ـ که خبرنگار، مستندساز و گوینده آمریکایی ایرانی و مجری پرس‌تی‌وی است ـ تماس گرفتم و ایشان هم استقبال خوبی کردند و بعد هم جایی برای اقامه مراسم عزاداری امام حسین (ع) در نظر گرفتیم.

در شروع مراسم، با ۱۵ نفر حدوداً هیئت را تشکیل دادیم، ولی روز دوم محرم تعداد شرکت‌کنندگان به ۳۰ نفر رسید. روز سوم ۴۵ نفر شرکت کردند و همین‌طور حضور انگلیسی‌زبانان مقیم تهران به‌صورت تصاعدی ادامه داشت تا این‌که پایان دهه محرم‌ و شام غریبان تعداد به ۲۵۰ نفر رسید.

وقتی این اتفاق افتاد و اعضای هیئت تأثیر این برنامه را دیدند، پیشنهاد کردند که این جلسات در طول سال ادامه پیدا کند. لذا برنامه‌ریزی کردیم که هر هفته روزهای پنج‌شنبه گردهم‌آیی داشته باشیم.

طبق برنامه هفتگی سال اول بحث آموزش اصول عقاید استدلالی را ارائه دادیم و سال دوم سبک زندگی اسلامی را بررسی کردیم که بسیار مورد استقبال قرار گرفت.

* چه برنامه‌هایی در این هیئت ارائه می شود؟

در ایام محرم بعداز مراسم عزاداری کلیپ‌های عاشورایی با محتوای نظریات اندیشمندان غرب و جهان در مورد امام حسین (ع) و اهل‌بیت (ع)، شعرخوانی و ترجمه مقتل لهوف به زبان انگلیسی، و متعاقب آن سخنرانی و سینه‌زنی برگزار می‌شود. در ماه‌های دیگر هم هر هفته مباحث سبک زندگی اسلامی و مباحث اعتقادی مورد نیاز و مبتلابه ارائه می‌گردد.

* مخاطبین شما در چه سطحی و از چه کشورهایی هستند؟

بیشتر افراد، انگلیسی‌زبان مقیم تهران، اتباع خارجی، دانشجویان و محققان زبان انگلیسی، دیپلمات‌های سفارتخانه‌ها، کارمندان شرکت‌های خارجی، ایرانیانی که با خارجی‌ها پیوند خویشاوندی دارند، و اساتید دانشگاه‌ها و جمع فرهیختگانی هستند که تمایل دارند مراسم مذهبی را با زبان انگلیسی بشنوند. مثلاً در برخی از جلسات گذشته ما، حدود ۴۵ دیپلمات از ۱۴ کشور خارجی شرکت می‌کردند که بسیار مؤثر و قابل استفاده بود.

تاکنون جلسات ما بسیار مورد استقبال واقع شده و روز به روز بر تعداد افراد هیئت افزوده می‌شود. به‌خصوص وقتی مقام معظم رهبری خبر این جلسات را دریافت کردند، بسیار استقبال و تحسین فرمودند.

سال قبل استاد رشاد، رئیس محترم شورای‌ حوزه علمیه تهران در جلسه ما حضور پیدا کرد و بعد تماس گرفت که بنده بعد از مراسم دیشب شما خدمت مقام معظم رهبری شرف‌یاب شدم و گزارشی از عملکرد این هیئت خدمت ایشان ارائه دادم و آقا بسیار خوشحال شدند و برای موفقیت دست‌اندرکاران هیئت دعا کردند.

از بدو تأسیس این هیئت تاکنون شخصیت‌های سیاسی، علمی و فرهنگی زیادی در جلسات هیئت حضور پیدا کرده‌اند.

* آیا برای خانواده های انگلیسی‌زبانان برنامه‌ای جنبی تدارک دیده‌اید؟

گروه «امت» در کنار برنامه‌های آموزشی خود، برخی از فعالیت‌های فرهنگی دیگر را نیز در دستور کار خویش قرار داده است. گام اول آن پخش فیلم سینمایی محمد رسول‌الله (ص) با زیرنویس انگلیسی در ایوان شمس بود که با استقبال خانواده‌های شرکت‌کننده در این برنامه‌ها صورت گرفت. برنامه‌های ورزشی و تفریحی برای اعضای گروه و تور سیاحتی تهران و ملاقات با شخصیت‌های فرهیخته فرهنگی از برنامه‌های جنبی دیگر این گروه نوپاست.

تمام کسانی که مایل به شرکت در کلاس‌های انجمن اصول عقاید استدلالی به زبان انگلیسی هستند، می‌توانند پنج‌شنبه‌ها ساعت ۱۸، بعداز اقامه نماز مغرب و عشاء و دعای پر فیض کمیل، به نشانی «میدان فاطمی، میدان گل‌ها، اول بزرگراه کردستان، سالن اشراق، جنب ایوان شمس» حضور به هم رسانند، همچنین  علاقه‌مندان می‌توانند با عضویت در کانال تلگرامی هئیت به نشانی UmmahGroup_ir@ از برنامه های هئیت مطلع شوند.

منبع: حوزه نیوز

اشتراک گذاری :


آخرین اخبار